BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, September 17, 2009

selamat hari raya aidilfitri


beberapa hari jak lagi menjelang
aidilfitri,
seronok nye hati,
walaupun xtrase aidilfitri menjelang lagi,
hari ini hari khamis,
esok jumaat,lusa sabtu,
tulat ahad,
yeeeee
raya raya,
♫esok raye ♫
tahun ni lah raya yang paling simple skali aku rasa,
sebab ade yang menarik hati aku,
taraweh,
bazar ramadhan,
kueh raya,
baju raya,
kad raya,
sekejap sangat pose nye.
baru nak rasa nikmat pose dah abis pose,
hari ini lokasi aku jalan gombak,
tempat kerja abang aku,
dengan suasana yang bosan lagi memeninkan
otak aku yang sedia biol,
aku pown
menekan lah papan kekunci
dengan hati-hati dan lajunya,
opppp"s
xde break lak jejari hantu aku nih...
ape lagi,
youtube ah,
upin dan ipin raya..
saitet je...
truja jugak aku,
trase lah macam bebudak tadika 5tahun,
yang xsabar nak raya,
terbahak2 aku melihat telatak upin ipin,
walaupun cerita tu,cerita berapa tahun yang lepas,
hummmm
betol betol betol



Saturday, September 12, 2009

danau at 1.00am


ni time nak balik dah,
time:3.35am


ni waktu sampai,
helmet boleh muat 4,
1moto,
timea:1.00am

ni kire dah reda lah ni,
kalau x,
jalan pown depan kasot je

pilih je,
xbeli pown,
my bro

kedai yang same,
jual minyak wangi
,
tapi macam xlaku je bang,

ape pandang-pandang???

budak-budak ni baru sampai gamaknye

ni lah gambar depan,
sebelah shell,




ya allah,
korang tau..
owh!!!
lupa lah,
hari ini 13-sep-09
aku,ariff*my brother*,syamira*my fwenz* n hafiz*couple syamira*,
gerak danau setapak,
saje teman aku je kowt,
n menghabiskan masa yang banyak gamaknye,
g lah jalan,
tengah berjalan-jalan..
STOP,
padat nye manusia,
sampai xbertapak lah tapak kaki aku ni,
punye lah ramai,
dah lah aku ni rendang-rendang,
pohon kedondong,
xcukup nafas aku,
mintak nyawe
mintak nyawe,
uya jangan gelak kan aku,
ada part2 je sesak,
jalan depan skit,
ok dah boleh tarik nafas panjang-panjang..
haaaaaaaaaaaaaaaaa....
lega alhamdulillah,
dalam sebok dok tilik kasot,baju,tudung,selua n selendang,
hanye yang dapat
baju dan selua sahaja,
sebabnye hujan mula turun membasahi warga kota yang sibok membeli belah di tengah malam,
kecian my bro,
xdapat nak beli kasot*aku pown la*

Friday, September 11, 2009

perbendaharaan

korang tau ape itu,
perbendaharaan???
asal-asal ayat di atas,
melalui perkataan telap,
dan di terang kan,
seperti demikian,
telap II= telapa † 1. bekas utk menyimpan sesuatu; 2. bekas drpd tembikar dll utk menyimpan bau-bauan (gambir, tembakau, dll); telepa. Kamus Dewan Edisi Tiga..
ape ni,
aku xfaham satu pown,
abang aku pesan,
nanti die balik,
die nak tanye aku balik,
ape yang aku xtau hari ini.

Thursday, September 10, 2009

Raya tahun 09

wah!!!
pagi2 lagi dah ada orang bekerja,
bagus-bagus,
rezeki.
tahun ni,
raya yang xberapa nak best bagi aku,
xtau lah kalau korang pown ade rase,
sebabnye,
sekejap sangat puase nye,
tup-tup
minggu depan dah raye,
kueh raye pown xberapa nak buat,
kakak aku je buat sorang,
tapi xsempat raye lagi,
kueh dalam balang 2 dah separoh,
jangan bagi tau kakak aku tau!!!
janji eh..
baju raye pulak kaler
"ini"
xpercaya aku,
eleh kain mak aku kasi,
mak korang ade kasi???
xkan,
diam2 je..
2 mak korang xsayang korang lah 2,
hahahahaha,
semalam aku kelua ngan kawan aku,
dress yuna..
a'ah menjadi..
tapi sayang,
xde gamba untung tayangan
harap maaf,
hari ini,
jalan di hadapan rumah aku dan jiran2,
di turap,
untuk membuat jalan baru bertarr,
mesti xbest dah,
nanti dah xrase suasane kampung,
mak aku suke lah,
sebab jalan baru,
xkene duit pon,
free je,
peruntukan Dato subahan kamal,
betol ke aku eja name die,
pandai2 lah korang tau.
hari ini,
aku xpoce,
1day