BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, May 28, 2009

MASA TUKAN EMAS!!!

mengaji sudah,blaja sudah,ape lagi???
kawin???belum masenye,tunang lagi lah plak..
pakwe xsempat nak cari,ui mak aii,sangat bosan mcm ni lah rutin harian aku hari2 dekat umah,manelah emak aku xmarah,kalau mak korang pown,badan ni dah naik gemok dah ni,bagun pagi kalau x pukul 11am-1pm memang xsah dah skang ni,buat plak malam2 tidow pukul 2 3pagi memang sah2 lah tengahari aku bangkit tidow,keje x,penat dah aku cari keje,xpenah dapat,belajar plak xpenah aku pikir,tapi niat hati adelah jugak nak sambung belaja..tapi ngan keputusansengal aku 2...aku xtau lah boley pergi sampai mane beb,humm...

dan aku rindu kan semua kawan2 aku,walaupun kite kenal hanye 2minggu,paling rindu kat uya ngan unis budak paling sewel dan boleh masuk kepale,gelak kambeng sikit uya*hahaha*gelak 2 lah penyeri hidop aku,sebab aku suke gelak2..xsuke sedih dan cepat pemarah,suke berkawan & sayang kawan2,walaupun xnak kawan ngan aku dah..aku pown xnak kawan2 aku yang sosial sangat,bermasaalah*nak terase kau punye pasal*

2minggu lepas aku naik skolah ngan kwan rapat aku syamira,aku teman syamira g betol kan sijil berhenti die..sambil 2 aku pown ade niat aku jgak,nak jumpe cikgu2 yang slalu cover line aku time ponteng klass,cikgu2 aku ni best..kalau kawan ngan dorang xterase lah diri 2 pelajar,siap lepak kopitiam lagi,adowh!!!
kalau dapat gelak macam anak dare,kalau nasihat aku,kalah ustazah*menanah telinge*yelah aku ni kan naqal+degil=boleh diharap,2lah yang cikgu2 aku boleh ngam ngan aku.

budak2 bawah umur aku pulak,sudah2 lah ponteng klas korang 2,penat cikgu aziq kejar,abis basah baju die,cikgu jamil dah lame berhenti kerje kejar2 korang,yang lepak2 kat pondok sebelah klas cikgu saiful 2 kalau cikgu saiful ajak buat keje 4low aje..xbuang mase pown*jadi kew pokok dargon aku kat skolah 2*...

Tuesday, May 19, 2009

babi nye lori babi

aku ngan abang aku otw nak g setapak..
tempat kerja abang aku yang sengal sorang nih,
kitorang pown gerak lah menujuk ke detinasi,kluar dari kawasan perumahan aku,kitorang menghale ke rawang dulu,sebab abang aku nak kluar kan duit,singgah kat petronas out off servis plak dah,jeboOn betol..pown gerak lah ke mybank kat kampung skinchan,dah kluar duit...aku ingat banyak rupenye 10hengget ajo,adowh loteh...


pown menuju dan menghale ke laluan templer,alamak tetibe aku megkreen,bawak lah moto macam biase,preng punye preng,tetibe bau busuk,setan btol..korang tau???xjauh kat depan kitorang ade lori babi,babi betul...sape bagi die lesen kluar siang2 hari ni,aku kat atas moto nih dah nak muntah2 dah,najis muhalazoh betol,abang aku pown slow kan lah moto,sampai lah lori babi 2 brenti kat tpi jalan,ape ag pecot ah..kalau x pukul bape lah nak sampai setapak ni..

kalu aku ade lestik,aku lestik apex yang bawak lori 2..eay geliw2
bodoh..

Saturday, May 16, 2009

bila minyak moto nyawe2 ikan

baru je kejap tadi ha..
aku kelua g antar anak buah aku balik,
dah sehari suntuk die dekat umah aku ni,
nyemak aje,
aku pun start lah moto nak antar si budak uya,
pastu aku tengok lah meter minyak x naik2,
budak ni plak nak balik sangat2,

ya allah,aku punye lah tawakal,
tuhan je lah yang tahu,kalau lah tibe2 motor 2 mati tngah jalan..
gasah aku,nak menolak agi..
naik umah kakak aku pun bukit,
umah aku pun bukit,

2 pun dah sempot2 dah 2,
ntah kecuakkan aku ni xt'bayang dek kata2,
kalau sape yang ade rse mcm aku rase skang,
bila ingat2 mesti tergelak,

sebab bawak moto time 2,mengalahkan orang sewel,
memang terbahak2 lah aku,bila ingat kan pasal tadi,
kecoh je lebih..
padahal sempat sampai pergi balik lagi.

moralnya:sebelum keluar atau masuk pastikan minyak motor penuh,
supaya x gelabah macam pak pandir,
buruk lagaknya.

Monday, May 11, 2009

3hari e2 bermakne

ツapeperasaan korang bila seorang pro dihantar khas untuk mengajar korang satu teknik yang bukan calang2 orang boleh blajar.abang din,aku pikirkan dah kawin rupenye bujang lagi lahツ..
paling best skali blaja ngan bro ni,spothing macam kpale kitorang jugak,abis celah pc,komputer 2,die terang kan kat kitorang,yang paling best aku xtau 1 pown...tapi xde lah sengal sangat kan,aku jahanam kan jugak,korang tahu sebab ape best lagi,sebab ade klas malam
ツ,

tapi sedih last day,sebab bile lagi lah nak jumpe abg din kiut kiut,tapi abg din ade tinggal kan segala email n num die kat kitorang,xpe bile senang boleh calling2,bile senang lah,xsenang xtau aa


start hari khamis7hb,kitorang di tugaskan ke luar,kawasan bebas untuk memprektikkan ape yang kitorang dah belajar selama 3hari bersama abg din,so dari aku,aku dah selamat menjahanam kan mother bord akuh,yang laen macam mane??tugas lua aku ni b'ahkir 12hb,so 13hb macam biasa balik cheras,meneruskan tuntutan ilmu.

Saturday, May 9, 2009

hari ibu untuk bonda

ツterkilan sungguh hati aku,menangis hati kecil,harini kan hari ibu,aku xbagi apa2 pun kat mak aku yang selama ni menjadi teman baik aku yang kekal abadi,bohong lah kalau aku xingin nak bagi apa2 kan kat mak aku,tapi apa aku boleh buat,aku xkerje dan masih mengaharapkan mak abah aku punya duit,bukan aku xnak kerje kalau boleh smue aku nak buat,tapi boleh ke,aku tekad nak balas jasa mak abah aku walau macam mane skali pun,sebab aku tahu kalau mak abah aku dah xde nanti aku xkan dapat apa yang aku dapat skang,bersyukur sangat2 sebab aku masih lagi ada mak abah aku,walaupun kitorang selalu gadoh2 manjew

ツuntuk emak,aku dah wish "selamat hari ibu,emak",ct xde apa nak bagi(owh sedih nye hati aku,apa lah yang aku nak bagi kan kat mak.)*mak kate xpelah anis blaja je rajin2 ye*ya allah berdosa nye diri aku,pasal wish 2 pun hampir aku terlupe,nasib aku tengok tv,terus wish kat mak,nanti bile aku ada duit sikit,aku belikan mak gelang,aku memang nak belikan mak gelang yang bertahta kan mutiara kilat.satu hari ye mak

ツuntuk kakak aku yang selalu menjadi punca pergaduhan kami,selamat hari ibu,untuk kakak aku hadiah kan tali hp yang mempunyai huruf bertahta berlian,seikhlas hati aku beli,dengan gembira aku memberi,dengan bangga kakak berbesar hati menerima,"emak cakap,kakak seronok dapat hadiah dari aku"

ツso untuk korang yang masih ada bonda,jaga lah bonda dengan menatang minyak yang penuh,sebab tiada ganti bagi sebutir mutiara yang beharga di dunia abadi,aku pun selalu jugak mlawan cakap mak abah aku,tapi anak mana yang xsayang mak abah diorang kan,anak derhaka je xtau kenang budi.

ツbalas lah budi mereka dengan seikhlas hati walaupun dengan 10sen wang ringgit,bertapa berharga bagi mereka,siapa tahu???

Thursday, May 7, 2009

cartoon kegemaran aku dari kecil..














06.07.1991 bersamaan hari khamis di hospital besar kuala lumpur,aku di lahir kan dan telah di sambut oleh seorang doktor yang cantik manis rupawannya bernama doktor mashita bt ...ketika aku di dalam proses pembesaran sewaktu umur ku 3 hingga 10tahun,seringkali aku menonton cerita kegemaran ku iaitu doremon,cartoon tu sejak azali lagi ada,sekarang pun umur aku sudah mencecah 18thun tak genap lagi pun masih lagi ada,di tambah pula cerita sailormoon,wah wah wah,abis keje skolah aku xsiap,mengamok dah cikgu,tak pergi maen petang pun tak pe sebab ade crite cartoon best,masa tulah kan,tapi bila aku lagi besar cartoon tu pun xpandang dah,sebab ade cartoon lagi best gilew,yang ni lagi teruk,xmakan pun xpe kenyang tengok cartoon naruto,avatar paling popular sekarang wonderpets,bohong lah kalau salah 1 ni korang xlayan kan...


seronok tau sebenarnye layan cartoon ni,kadang2 terasa macam kite ni kecik lagi,lagi kecik dari adik2 kite,bulan puase plak upin&ipin*haaaa betul betul betul*yang lagi best tu,umur dah 30tahun pun layan,best best gile best laa,


yang lagi best,bile korang dah kawin nanti,boleh share ngan anak korang,nant6i mengalah anak yang tengok cartoon,haha,jangan buat perangai dah la,buat malu aje.zaman sekarang macam2 ado,astro channal banyak pilihan..hagimaru lah,ninja boy,ultraman banyak dah pilihan,semua kat hujung jari.

biarlah kita besar,tapi kenagan kecik2 dulu masih segar di ingatan,kene kejar bgan emak sebab xnak belajar ke,cartoon nye pasal,gadoh ngan abang ke sebab tukar channal lain kan.















KEHIDUPAN BERJAYA@BERJAYA DALAM PERNIAGAAN

*mengapa anda disini??
-.......
*apakah yang anda mahukan dalam hidup anda??
-aku mahukan sebiji hp baru,sebiji moto dan sebuah laptop,itu impian dan kamahuan aku.
*3tempat yang anda ingin pergi?
-aku punye tempat idaman setakat ni sarawak,kedah dan singapore nak join jom..
*3pekara nak buat tahun ini??
-nak lepas lesen moto,sambung belajar kalau boleh ambik fotografi dan ....
*nak jadi siapa??
-.......
*apa yang perlu dilakukan??
-usaha,jujur,belajar dari kesilapan,jangan cepat mengalah,ubah sikap dan dengar cakap mak bapak
*pemikiran perniaga
-saya bos,melakukan apap saja untuk berjaya,untuk diri saya,lakukan untuk keluarga,yang terbaik dan sanggup melalui apa saja jua masalah
*sikap yang betul
-boleh di didik,tetapkan masa&visi,realisasikan,berfikir untuk seketika,percaya pada diri&usaha sendiri,jangan putus asa&sentiasa fokus,lakukan jangan hanya cakap,kota apa yang di kata,tunjuk penampilan yang profesional,hargai perjalanan&pengalaman,bersedia menghadapi risiko untuk membina empayar,lakukan yang terbaik setiap masa&jangan kata tidak boleh

*jujur pada diri sendiri
*belajar dari kesilapan dunia
*7keajaibpan dunia
*nak tinggal,tinggalkan ilmu
*jangan borak kosong
*cara pemikiran&sikap
*cara,impian&matlamat
*gune duit untuk buat duit lain

##sebenarnye apa yang aku tulis kat atas ni,di sampaikan oleh encik ainol fikri salah seorang jururunding masyarakat dan juga salah seorang jutawan berjaya,so kalau korang nak berjaya,cube ikut langkah2 ni*pastikan ada sekeping manila kad,dengan itu korang cube tampal kan gamba2 apa yang korang mahukan,tempat yang ingin di pergi,3pekara nak buat tahun ni,cara nye lagi,setiap kali korang bagun tidow korang target apa yang korang nak buat berpandukan manila kad yang korang dah buat di atas,siapa tahu 1hari hanya dengan sekeping manila kad korang dah capai hajat korang,dengan itu lagi tidak mustahil lah kalau korang pulak di iktiraf kan salah seoarang usahawan atau jutawan 1hari kelak,sebabnya korang mulakan dengan satu carta yang sangat cantik kedudukan nya,lagi 1 lukiskan binatang yang paling korang suke sekali,mane tahu itu semangat/membuat kan korang happy setiap kali korang bagun tidow.

##kecapi impian anda,
##kenal diri sendiri.

Friday, May 1, 2009

peLajaRan di TerusKan unTuk caPAi cita2


asalammualaikum??

bertarikh 13april2009,aku memulakan kursus aku di cheras kuala lumpur,kelas aku yang bermula dari hari isnin hingga ke hari jumaat bersama waktu tempatan 10am-5pm,yang disertai oleh 15 orang dari pelbagai watak dan tempat tinggal,aku,akim,adib,abrar,amirul,irfan dan faez datang nye dari rawang,wara'e,hazziq dan wildan datang nye dari selayang,uya dan unis dari bangi,haziq dan ridzwan dari negeri sembilan dan abang rafi dari klang.penerapan kami di dalam pelajaran telah di tempatkan di 7figure,pelbagai yang di terap dan ajar,supaya masa akan datang masyarat keliling dapat melihat anak melayu berjaya dan boleh di banggakan,melihat pada zaman sekarang tidak ramai anak muda yang berani menceburi bidang-bidang sedemikian yang tinggi cita-cita nya,melihat kepada kecenderungan anak muda pada masa kini yang banyak menghabiskan aktiviti yang tidak berfaedah seperti merempit di kota raya,melepak tanpa motif,menyamun tanpa arah dan menyusahkan emak bapak sesuka hati owh tidak!!!tidak mustahil lah satu hari nanti tanpa pengawasan ibu bapa dari awal anak-anak muda ini rosak,tanpa ilmu atau tunjuk ajar yang betul.melihat kan pada zaman kini sudah banyak tempat-tempat belajar boleh di daftarkan tidak mengikut umur atau bangsa,kita boleh pelajari apa yang kita mahukan.

aku dengan berbesar hati ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada kementerian belia dan sukan kerana telah menganjurkan progrem sedemikian rupa supaya anak-anak lepasan SPM seperti aku tidak membuang masa dengan sekali gus boleh terjerumus ke alam sosial yang kita patut hindarkan dari akar umbi,dan juga setinggi-tinggi penghargaan kepada cik khir ariffin dan juga staf-staf 7figure serta tetamu-tetamu yang terhormat kerana sudi memberi kami tunjuk ajar yang tidak putus-putus dan jemu tidak dilupakan juga kawan-kawan yang sanggup berkongsi pendapat dan kepandaian yang sedia ada.

setaip jasamu akan ku kenang,dengan setiap apa yang di ajar insaallah aku meng update kan,supaya aku lebih berjaya di masa akan datang,op's lupe pulak aku belajar kat 7figure 2 ambek kursus komputer bersama teman-teman ku yang baik hati lagi budiman cume kecoh sikit je..ok

wasalam.