BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, October 13, 2009

untuk ayong terchenta


ayong????
ingat x gmbar ni?
penat ct edit..
sebab xnak biarkan memorie yang kite kumpul,
habis macam tu je,
ayong kan dah jauh kat muar sekarang,
gambar2 ni je jadi teman ct,
dah lah xde sape nak teman ct jogging dah,
ajak ct teman dorang pagi2 smpai petang macam selalu ct buat kat ayong waktu kerje kat sg.buloh dulu pown dah xada langsung.

teman ct naggis waktu gadoh ngan mak pown xde,
teman gelak besar2 pown xde,
teman ct buat lawak cipan married tapir dan tukang karot,
lagilah teman ct buat jantong ct jatoh ke bawah,
mcm yang ayong pernah bt kat ct waktu dalam kreta WQQ,
menjerit sebab lagu imran arjamain berkumandang...
peah ase jantong ni xde..
gilew nyew perempuan

tapikan banyak kenagan yang ayong tinggal kat ct sorang2,
huh
xadil,
uwaaaaaaa....

Monday, October 12, 2009

lagi menyusahkan"tolonglah"

pagi,
tengah hari,
menjelang petang,
petang senje,
malam,

boleh STOP x??
kau pehal kalau xkacau hidup,
kawan,aku,makwe,pakwe,family or ex,
memang jari jemari kau tu ligat nak menekan butang2,
yang kau nampak kat talifon 2kew,
adowh!!!
xpenat,bosan dan menyampah ke?

oiwh..
pantang aku tu,
kalau time aku tidow or bersenang lenang,
talifon aku berbunyi lagi berlagu rancak,

oiwh
rancak lagi darah aku mengalir,
bukan belagak atau sombong,
penat kowt layan orang yang xbermotif sekadar hanye mahu dilayan,
takala korang bosan baru nak cari kawan yang riuh rendah lagi reindang
seperti,
mulut-mulut murai
dengan celoteh tanpa had,
dorang pown tahu penat lah,
bagi lah rehat,
xdilayan sedih,
dilayan kang lebih-lebih,

kalau kene kat aku,
mintak maaf bebanyak,
memang kene lah,


"aku"
kalau tengah seronok mengemas rumah,
hp 2 men campak je mane2 aku rase ok,
tapi tulah,
asal aku campak je hp 2 merata2 mulalah siABAH keluar,
di luar plak,
menelefon di rumah plak berdering2,
memang lah xdilayan,
itu time,
kalau aku tengok ade 3 5miskol,
mulelah mengelabah,
sebab siABAH yang call tapi xpikeup,
matilah..


abah balik mesti aku kene,
sah sah aku kene,
kene marah,
apa boleh buat.

buat buat lawa je..
itu je aku mampu buat
kuikuikui

buai laju-laju

dari kecik sampai aku besar,selalu dengar lagu ni,xkira lah kat mana pown aku berdiri dan terpacak kaki-kaki aku ni,
dan bile aku duduk termenung dan lali kadang lagu ni tetibe je ter cak-cak kat minda aku,wah sungguh aku rase ke anak-anakan,dengan sifat aku yang degil tidak mahu mendegar kata orang tua,dan selalu merasakan kemenangan berpihak di sebelah aku,sungguh tidak adil dan gila,ini semua kerana aku yang selalu menang dalam semua pihak dari aku mule mengenal apa itu
ABC dan 123
melampau kan,
suke membuli budak-budak yang aku rase aku patut buli mereka untuk hari ini,
sebab itulah
perempuan-perempuan yang ada di sekeliling aku
memandang aku sperti..
woooo
gile budak ni ganas,
bagus pown,
xdelah esok lusa mak korang datang jumpe aku,
cakap aku yang ajar anak dorang lasak macam aku,
hanya mampu tersenyum sinis,
tipu lah kalau aku xde kawan perempuan,
adelah,
sama watak dan perwatakan macam aku juga,
biar lah kami jahat di depan dan belakang mata korang,
itu lagi bagus dari mengajar aku jadi seorang yang hipokrit,
lagi xbest,
sedangkan aku yang macam ni pown orang lain bercakap dan mengata,
lumrah kehidupan manusia yang suke membuat lemang dan ketupat walaupun belum tiba hari raya,
biar aku jadi diri aku,
sebagaimana korang semua kenal aku,
itulah aku.
xkan nak berubah tanpa kerelaan kowt,
janji aku xmelampaui batas,
a'ah memang aku suke kawan dan berkawan
lelaki
perempuan
sebab aku nak hari-hari aku,
untuk esok lusa tulat dan akan datang penuh dengan gelak tawa tanpe ade yang menagis sebab tersedak,terberak atau terburai isi perot,
wooo hidop aku penoh dengan gelak gelak dan gelak..
suke lah..
happy
aku duduk sorang-sorang pown tawa ngilai aku boleh tercetus dan kedengaran...



♫buai laju-laju,
sampai cucur atap,
belum tumbuh gigi,
dah pandai baca kitab..




Friday, October 9, 2009

meletop kepala aku

adowh!!!!
geramnye,
ni semua salah aku,
yang konon2 nye cerdik sangat,
tapi tak kemana,
kat sini jugak aku menapak,
setelah sebulan aku tidak berkerja,
dan aku mula jadi seorang yang pemalas,
hanis!!!
yang kuat melawan,
suke membuat perkara sesuka hati tokwan aku,
dan juga melawan
seperti dalam game king
ofkings
..........
bagun pagi
pacaknye matahari,
aaaargh...
bosan.
setiap kali aku mule duduk mengelamon di sofa,
dan secara tidak sengaja mulut membuka kata,
time 2lah mak aku...
lancang membunuh aku dengan kata2 azimatnya,
duhai emak ku yang di sayangi,
fahamilah anak anaknda mu seorang ini
ini sahaja pinta ku..
amin.

Thursday, September 17, 2009

selamat hari raya aidilfitri


beberapa hari jak lagi menjelang
aidilfitri,
seronok nye hati,
walaupun xtrase aidilfitri menjelang lagi,
hari ini hari khamis,
esok jumaat,lusa sabtu,
tulat ahad,
yeeeee
raya raya,
♫esok raye ♫
tahun ni lah raya yang paling simple skali aku rasa,
sebab ade yang menarik hati aku,
taraweh,
bazar ramadhan,
kueh raya,
baju raya,
kad raya,
sekejap sangat pose nye.
baru nak rasa nikmat pose dah abis pose,
hari ini lokasi aku jalan gombak,
tempat kerja abang aku,
dengan suasana yang bosan lagi memeninkan
otak aku yang sedia biol,
aku pown
menekan lah papan kekunci
dengan hati-hati dan lajunya,
opppp"s
xde break lak jejari hantu aku nih...
ape lagi,
youtube ah,
upin dan ipin raya..
saitet je...
truja jugak aku,
trase lah macam bebudak tadika 5tahun,
yang xsabar nak raya,
terbahak2 aku melihat telatak upin ipin,
walaupun cerita tu,cerita berapa tahun yang lepas,
hummmm
betol betol betol



Saturday, September 12, 2009

danau at 1.00am


ni time nak balik dah,
time:3.35am


ni waktu sampai,
helmet boleh muat 4,
1moto,
timea:1.00am

ni kire dah reda lah ni,
kalau x,
jalan pown depan kasot je

pilih je,
xbeli pown,
my bro

kedai yang same,
jual minyak wangi
,
tapi macam xlaku je bang,

ape pandang-pandang???

budak-budak ni baru sampai gamaknye

ni lah gambar depan,
sebelah shell,




ya allah,
korang tau..
owh!!!
lupa lah,
hari ini 13-sep-09
aku,ariff*my brother*,syamira*my fwenz* n hafiz*couple syamira*,
gerak danau setapak,
saje teman aku je kowt,
n menghabiskan masa yang banyak gamaknye,
g lah jalan,
tengah berjalan-jalan..
STOP,
padat nye manusia,
sampai xbertapak lah tapak kaki aku ni,
punye lah ramai,
dah lah aku ni rendang-rendang,
pohon kedondong,
xcukup nafas aku,
mintak nyawe
mintak nyawe,
uya jangan gelak kan aku,
ada part2 je sesak,
jalan depan skit,
ok dah boleh tarik nafas panjang-panjang..
haaaaaaaaaaaaaaaaa....
lega alhamdulillah,
dalam sebok dok tilik kasot,baju,tudung,selua n selendang,
hanye yang dapat
baju dan selua sahaja,
sebabnye hujan mula turun membasahi warga kota yang sibok membeli belah di tengah malam,
kecian my bro,
xdapat nak beli kasot*aku pown la*

Friday, September 11, 2009

perbendaharaan

korang tau ape itu,
perbendaharaan???
asal-asal ayat di atas,
melalui perkataan telap,
dan di terang kan,
seperti demikian,
telap II= telapa † 1. bekas utk menyimpan sesuatu; 2. bekas drpd tembikar dll utk menyimpan bau-bauan (gambir, tembakau, dll); telepa. Kamus Dewan Edisi Tiga..
ape ni,
aku xfaham satu pown,
abang aku pesan,
nanti die balik,
die nak tanye aku balik,
ape yang aku xtau hari ini.

Thursday, September 10, 2009

Raya tahun 09

wah!!!
pagi2 lagi dah ada orang bekerja,
bagus-bagus,
rezeki.
tahun ni,
raya yang xberapa nak best bagi aku,
xtau lah kalau korang pown ade rase,
sebabnye,
sekejap sangat puase nye,
tup-tup
minggu depan dah raye,
kueh raye pown xberapa nak buat,
kakak aku je buat sorang,
tapi xsempat raye lagi,
kueh dalam balang 2 dah separoh,
jangan bagi tau kakak aku tau!!!
janji eh..
baju raye pulak kaler
"ini"
xpercaya aku,
eleh kain mak aku kasi,
mak korang ade kasi???
xkan,
diam2 je..
2 mak korang xsayang korang lah 2,
hahahahaha,
semalam aku kelua ngan kawan aku,
dress yuna..
a'ah menjadi..
tapi sayang,
xde gamba untung tayangan
harap maaf,
hari ini,
jalan di hadapan rumah aku dan jiran2,
di turap,
untuk membuat jalan baru bertarr,
mesti xbest dah,
nanti dah xrase suasane kampung,
mak aku suke lah,
sebab jalan baru,
xkene duit pon,
free je,
peruntukan Dato subahan kamal,
betol ke aku eja name die,
pandai2 lah korang tau.
hari ini,
aku xpoce,
1day

Friday, July 24, 2009

hari ini hari mental


ini abang aku
ariff
23tahun
muke sengal
owh
bukan bukan
die teruja
sebab dapat belon yang kat leher die 2
love+flower=aku yang punye
belon 2 aku dapat time ada
pameran kat PWTC
tempoh hari
aku ciplak kat kedai sebelah


tapi


simpan dalam kereta
2hari lepas tu
baru dapat balik


ohohoho


Wednesday, July 22, 2009

STUDIO

ni kami sangat happy dan gedik
hahaha
ni aku ngan abang aku atas aku
name ariff
time ni
aku tak lepas kan peluang yang ada
apa lagi penyebok terhebat lah
sebelah aku 2 ayong
buah hati aku
ngahngahngah
ini lah abang aku yang sulong dan isteri
time mereka tengah bergamba kat shah alam

huh studio hilang...
hahahaa

happy+smart=rindu

nilah hari pertama aku ayong n arep
jogg
kalau korang perasan
kat belakang aku tu
boleh nampak menara
KLCC n KL TOWER
yang ni konon nye kepenatan
poyo je
die kate die nak jadi monkey
hahahaha
time ni kita orang mahu pulang sudah bah
tapi naik mendealah ni dulu
konon-kononye boleh sampai rawang lah
hahahaha
mimpi je
yang belakang aku tu
die letak tangan kat atas bahu aku
sebab die xnampak muke aku macam mane
dah lah penat
beban tangan die lagi
adowh!!!
hari yang paling best
time ni hari kedua
kami jogg
dekat taman layang-layang kepong

Monday, July 13, 2009

celik untuk mkan

mak lapo,
mak lapo lah mak,
ape nye??
mak mak,
ter emak emak,
makanan kat dapo kan,
tak kan mak nak suapkan,

itulah aku,
asal celik je biji mate aku ni,
makan,
kalau aku dapat makan kang plak,
tak reti nak STOP,
kalau tak makan kan,
sikit pun aku tak jamah,

..TAPI..

kalau sardin,
ye aku laju..
zO,Om
memang licin pinggan,
lagi bertambah- tambah nasi aku tambah,
selera badak,

nilah semenjak 2 menjak 3 menjak ni hah plak,
amboi mak selera macam orang kaye,
ade je makanan yang nak aku makan,
yang best 2,
lepas makan,
makan lagi,

ni ade satu story,
al-kisah nye,
tadilah kan,
pergi lah kua,
g makan,
sebelum makan,
pusing-pusing,
meraban-raban jap dalam komplek tu hah,
pastu aku nampak penimbang berat badan,

WOO..
gile,
51.16kg
hakhakhak..
xpercaya aku,
sebab nye aku ni macam ni je,
O
/\
/\

TAPI,
berat badan melampau lampau,
TIPU,
punye mesin.

harapan hampa

bagun-bagun,
anis nak ikot x??
'xmolah mak,ngantok,yang laen pergi ke???'
'huh abang pun baru je balik,'
ZZzzzz...
'anis bagun bagun,cepat siap..'
'xnak pergi lah abah,'
'cepat lah siap'
Zzz..
'humm..'
'kejap kejap,'
'cepat abah bagi 10minit je karang lambat pulak sampai rumah pakteh,'
'jauh kat banting mau pukul 12 karang sampai,'
'kejap lah.'
adoi mengantuk nye lah mata ni ha,
mane x nye malam tadi bantai tidow pukul 3pagi,
sabtu 9.40am,
lokasi rawang-banting,
acara perkhawinan 2pupu kupu-kupu,
sesampai je lokasi,
aku lapa,
aku pun senduk ah nasi minyak,
wangi nye,
tapi xbest sebab sikit tawar,
banyak komplin lak,
makanan rasmi aku,
kalau hadiri rumah2 pengantin,
mesti nasi minyak+ayam masak merah/rempah=air sedap,
itu je lah,
sejak aku azali,
sampai umur aku dah 18tahun,
asal rumah kenduri je,
itu je pun lauk yang aku selalu jumpe kat umah kenduri,
lepas makan,
kereta kelisa pak aku,
waja mak andak aku,
van nisan mak ngah aku,
lokasi seterusnya,
...pantai...
ape nama pantai tu pun aku xingat,
halal je lah,
peah happy dah gile-gile punye happy dalam kereta ni,
sebelum sampai pantai,
melawat makam raja selangor,
di atas bukit jugra,
perjalanan di terus kan,
sampai je destinasi...
huh...
pasir,
"air surut mak"
lambat lagi air pasang,
sedih je..
punye lah beriye-iye+berkoba-koba=hampe belaka
aku berjalan je lah ke tengah laut,air surut kan..
tapi di sebab kan agin meniup dengan girang nye,
xdapat mandi pun xpelah,
dapat dengan siulan angin pantai pun jadilah.

Friday, July 10, 2009

sebab kau memang seorang yang sengal

apa ni,
duduk rumah,
kene marah,
keluar pown,
kene marah,
tidow pown kene marah,
ai semua nye kene marah...
owh tidak.
boleh mati kene marah aku,
kalau macam nih.
harini macam biasa lah,
4low abang aku g koje..
sebab aku memang xde keje nak di buat,
kalau ade pown aku xnak buat,
sebab aku memang bukan seorang yang suke di pakse,
membuat sesatu keje..
wuuuuuu...
wangi nye bau wangi lah..
sengal!!!
dalam ofis kan,
semua bau ade..
kentot???
proot proot,
haha..

Wednesday, July 8, 2009

pemberian kamOo


7.7.09
semalm aku 4low abang aku,
lepak ngan abang aku lagi sorang,
pastu lepak je kat ofis abang aku,
dah macam kompeni adik beradik aje,
adowh!!!
pastu lepak je..
sebab xgadoh ape dah..
kat cini sorang satu pc meay..
hahaha...
aku layan je lah pc ni..
ym
blogg
myspace
friendster
.....
abang aku ngan keje die...
abang aku yang sorang lagi pown same lah...
aku umm merapu2 lah sorang2 kat sini,
balik semalam pown lambat kul 1.15a.m,
baru sampai rumah ku,
dengan hujan nye..
cejuk-cejuk

pastu ni hah,
aku nak ceritew ni,
semalam ade kawan sorang 2 bagi aku ni,
hadiah hari jadi,
memang lah nampak macam biase je kowt

Tuesday, July 7, 2009

kfc,kayap dan semene-mene



owh...gile ah,hari2 sebelum ni sangat bosan...
dah elok keje kfc berenti,
xtahan ngan prangai manager,
konon nye...
biasa ja bhaaa..
pastu dah lah xkaye,
kayap ag adelah..
etOon2,
mak dah bising sebab semua yang di buat,
satu pown x menjadi..
sape punye prangai???
akulah,
sape ag..
sebelum berenti kfc,
ramai yang xbagi..
pastu dah dok ari2 dtg mengakaji kfc ape nak jadi,
ramai jgak staff yang brenti..
ade yang bergadoh..
sampai nak berbunuh2 nasib xmati..
hihihi...
nak msuk kje balik pown tnggu manager 2 cabot lari...
klau x aku jgak yang kene nanti..
klau die sampai hati..
klau x,
laen jadinye..


nak crite banyak lagi ni,
tapi kang makin lame,
makin menjadi lak,
berapi2

so sampai sini je lah,
nnti sambung laen kali.

18xL 06.07.1991

wooo...
dah besar dah aku rupenye..
gile aa..umur je besar kowt..prangai macam ni gak..kalah uya anak buah aku..hahaha..
kawan2 aku semua dah g blajar..ade yang jauh2 di sana sini..
ade yang kat ujung dunia tempat jin bertendang uii mak ai...
tinggal lah aku,qamarol n syamira aje lagi kat rawang yang baru nak up ni hah..

dah lame sangat rase nye x bukak pc..
mmng sangat lame..
banyak crite nak story tapi 2 lah dia nye...
aku pown dah lpe..

...............................................................................................................................................................................

aku rindu gile kat kawan2 tadika aku,
kawan skolah rendah aku,
kawan skolah mnenggah aku,
kawan PLKN aku,
kawan kursus aku,
kawan kerja aku,
kawan lepak aku..
kawan aku dalam perot mak aku..kowt lah..
semua yang aku kenal n jumpe....

yelah aku kan suke kawan ngan orang..
dari aku ngaroOt banyak2 agi ,,
aku out lu..

Sunday, July 5, 2009

Selamat Menjadi-jadi

Buat Adindaku Eton yang akan menjadi-jadi (6th July). Selamat menjadi-jadi.
Jangan nakal sangat.

Kami berdua (bertiga) mendoakan kamu menjadi insan berguna kepada agama, ibu-bapa, bangsa dan negara.

Thursday, May 28, 2009

MASA TUKAN EMAS!!!

mengaji sudah,blaja sudah,ape lagi???
kawin???belum masenye,tunang lagi lah plak..
pakwe xsempat nak cari,ui mak aii,sangat bosan mcm ni lah rutin harian aku hari2 dekat umah,manelah emak aku xmarah,kalau mak korang pown,badan ni dah naik gemok dah ni,bagun pagi kalau x pukul 11am-1pm memang xsah dah skang ni,buat plak malam2 tidow pukul 2 3pagi memang sah2 lah tengahari aku bangkit tidow,keje x,penat dah aku cari keje,xpenah dapat,belajar plak xpenah aku pikir,tapi niat hati adelah jugak nak sambung belaja..tapi ngan keputusansengal aku 2...aku xtau lah boley pergi sampai mane beb,humm...

dan aku rindu kan semua kawan2 aku,walaupun kite kenal hanye 2minggu,paling rindu kat uya ngan unis budak paling sewel dan boleh masuk kepale,gelak kambeng sikit uya*hahaha*gelak 2 lah penyeri hidop aku,sebab aku suke gelak2..xsuke sedih dan cepat pemarah,suke berkawan & sayang kawan2,walaupun xnak kawan ngan aku dah..aku pown xnak kawan2 aku yang sosial sangat,bermasaalah*nak terase kau punye pasal*

2minggu lepas aku naik skolah ngan kwan rapat aku syamira,aku teman syamira g betol kan sijil berhenti die..sambil 2 aku pown ade niat aku jgak,nak jumpe cikgu2 yang slalu cover line aku time ponteng klass,cikgu2 aku ni best..kalau kawan ngan dorang xterase lah diri 2 pelajar,siap lepak kopitiam lagi,adowh!!!
kalau dapat gelak macam anak dare,kalau nasihat aku,kalah ustazah*menanah telinge*yelah aku ni kan naqal+degil=boleh diharap,2lah yang cikgu2 aku boleh ngam ngan aku.

budak2 bawah umur aku pulak,sudah2 lah ponteng klas korang 2,penat cikgu aziq kejar,abis basah baju die,cikgu jamil dah lame berhenti kerje kejar2 korang,yang lepak2 kat pondok sebelah klas cikgu saiful 2 kalau cikgu saiful ajak buat keje 4low aje..xbuang mase pown*jadi kew pokok dargon aku kat skolah 2*...

Tuesday, May 19, 2009

babi nye lori babi

aku ngan abang aku otw nak g setapak..
tempat kerja abang aku yang sengal sorang nih,
kitorang pown gerak lah menujuk ke detinasi,kluar dari kawasan perumahan aku,kitorang menghale ke rawang dulu,sebab abang aku nak kluar kan duit,singgah kat petronas out off servis plak dah,jeboOn betol..pown gerak lah ke mybank kat kampung skinchan,dah kluar duit...aku ingat banyak rupenye 10hengget ajo,adowh loteh...


pown menuju dan menghale ke laluan templer,alamak tetibe aku megkreen,bawak lah moto macam biase,preng punye preng,tetibe bau busuk,setan btol..korang tau???xjauh kat depan kitorang ade lori babi,babi betul...sape bagi die lesen kluar siang2 hari ni,aku kat atas moto nih dah nak muntah2 dah,najis muhalazoh betol,abang aku pown slow kan lah moto,sampai lah lori babi 2 brenti kat tpi jalan,ape ag pecot ah..kalau x pukul bape lah nak sampai setapak ni..

kalu aku ade lestik,aku lestik apex yang bawak lori 2..eay geliw2
bodoh..

Saturday, May 16, 2009

bila minyak moto nyawe2 ikan

baru je kejap tadi ha..
aku kelua g antar anak buah aku balik,
dah sehari suntuk die dekat umah aku ni,
nyemak aje,
aku pun start lah moto nak antar si budak uya,
pastu aku tengok lah meter minyak x naik2,
budak ni plak nak balik sangat2,

ya allah,aku punye lah tawakal,
tuhan je lah yang tahu,kalau lah tibe2 motor 2 mati tngah jalan..
gasah aku,nak menolak agi..
naik umah kakak aku pun bukit,
umah aku pun bukit,

2 pun dah sempot2 dah 2,
ntah kecuakkan aku ni xt'bayang dek kata2,
kalau sape yang ade rse mcm aku rase skang,
bila ingat2 mesti tergelak,

sebab bawak moto time 2,mengalahkan orang sewel,
memang terbahak2 lah aku,bila ingat kan pasal tadi,
kecoh je lebih..
padahal sempat sampai pergi balik lagi.

moralnya:sebelum keluar atau masuk pastikan minyak motor penuh,
supaya x gelabah macam pak pandir,
buruk lagaknya.

Monday, May 11, 2009

3hari e2 bermakne

ツapeperasaan korang bila seorang pro dihantar khas untuk mengajar korang satu teknik yang bukan calang2 orang boleh blajar.abang din,aku pikirkan dah kawin rupenye bujang lagi lahツ..
paling best skali blaja ngan bro ni,spothing macam kpale kitorang jugak,abis celah pc,komputer 2,die terang kan kat kitorang,yang paling best aku xtau 1 pown...tapi xde lah sengal sangat kan,aku jahanam kan jugak,korang tahu sebab ape best lagi,sebab ade klas malam
ツ,

tapi sedih last day,sebab bile lagi lah nak jumpe abg din kiut kiut,tapi abg din ade tinggal kan segala email n num die kat kitorang,xpe bile senang boleh calling2,bile senang lah,xsenang xtau aa


start hari khamis7hb,kitorang di tugaskan ke luar,kawasan bebas untuk memprektikkan ape yang kitorang dah belajar selama 3hari bersama abg din,so dari aku,aku dah selamat menjahanam kan mother bord akuh,yang laen macam mane??tugas lua aku ni b'ahkir 12hb,so 13hb macam biasa balik cheras,meneruskan tuntutan ilmu.

Saturday, May 9, 2009

hari ibu untuk bonda

ツterkilan sungguh hati aku,menangis hati kecil,harini kan hari ibu,aku xbagi apa2 pun kat mak aku yang selama ni menjadi teman baik aku yang kekal abadi,bohong lah kalau aku xingin nak bagi apa2 kan kat mak aku,tapi apa aku boleh buat,aku xkerje dan masih mengaharapkan mak abah aku punya duit,bukan aku xnak kerje kalau boleh smue aku nak buat,tapi boleh ke,aku tekad nak balas jasa mak abah aku walau macam mane skali pun,sebab aku tahu kalau mak abah aku dah xde nanti aku xkan dapat apa yang aku dapat skang,bersyukur sangat2 sebab aku masih lagi ada mak abah aku,walaupun kitorang selalu gadoh2 manjew

ツuntuk emak,aku dah wish "selamat hari ibu,emak",ct xde apa nak bagi(owh sedih nye hati aku,apa lah yang aku nak bagi kan kat mak.)*mak kate xpelah anis blaja je rajin2 ye*ya allah berdosa nye diri aku,pasal wish 2 pun hampir aku terlupe,nasib aku tengok tv,terus wish kat mak,nanti bile aku ada duit sikit,aku belikan mak gelang,aku memang nak belikan mak gelang yang bertahta kan mutiara kilat.satu hari ye mak

ツuntuk kakak aku yang selalu menjadi punca pergaduhan kami,selamat hari ibu,untuk kakak aku hadiah kan tali hp yang mempunyai huruf bertahta berlian,seikhlas hati aku beli,dengan gembira aku memberi,dengan bangga kakak berbesar hati menerima,"emak cakap,kakak seronok dapat hadiah dari aku"

ツso untuk korang yang masih ada bonda,jaga lah bonda dengan menatang minyak yang penuh,sebab tiada ganti bagi sebutir mutiara yang beharga di dunia abadi,aku pun selalu jugak mlawan cakap mak abah aku,tapi anak mana yang xsayang mak abah diorang kan,anak derhaka je xtau kenang budi.

ツbalas lah budi mereka dengan seikhlas hati walaupun dengan 10sen wang ringgit,bertapa berharga bagi mereka,siapa tahu???

Thursday, May 7, 2009

cartoon kegemaran aku dari kecil..














06.07.1991 bersamaan hari khamis di hospital besar kuala lumpur,aku di lahir kan dan telah di sambut oleh seorang doktor yang cantik manis rupawannya bernama doktor mashita bt ...ketika aku di dalam proses pembesaran sewaktu umur ku 3 hingga 10tahun,seringkali aku menonton cerita kegemaran ku iaitu doremon,cartoon tu sejak azali lagi ada,sekarang pun umur aku sudah mencecah 18thun tak genap lagi pun masih lagi ada,di tambah pula cerita sailormoon,wah wah wah,abis keje skolah aku xsiap,mengamok dah cikgu,tak pergi maen petang pun tak pe sebab ade crite cartoon best,masa tulah kan,tapi bila aku lagi besar cartoon tu pun xpandang dah,sebab ade cartoon lagi best gilew,yang ni lagi teruk,xmakan pun xpe kenyang tengok cartoon naruto,avatar paling popular sekarang wonderpets,bohong lah kalau salah 1 ni korang xlayan kan...


seronok tau sebenarnye layan cartoon ni,kadang2 terasa macam kite ni kecik lagi,lagi kecik dari adik2 kite,bulan puase plak upin&ipin*haaaa betul betul betul*yang lagi best tu,umur dah 30tahun pun layan,best best gile best laa,


yang lagi best,bile korang dah kawin nanti,boleh share ngan anak korang,nant6i mengalah anak yang tengok cartoon,haha,jangan buat perangai dah la,buat malu aje.zaman sekarang macam2 ado,astro channal banyak pilihan..hagimaru lah,ninja boy,ultraman banyak dah pilihan,semua kat hujung jari.

biarlah kita besar,tapi kenagan kecik2 dulu masih segar di ingatan,kene kejar bgan emak sebab xnak belajar ke,cartoon nye pasal,gadoh ngan abang ke sebab tukar channal lain kan.















KEHIDUPAN BERJAYA@BERJAYA DALAM PERNIAGAAN

*mengapa anda disini??
-.......
*apakah yang anda mahukan dalam hidup anda??
-aku mahukan sebiji hp baru,sebiji moto dan sebuah laptop,itu impian dan kamahuan aku.
*3tempat yang anda ingin pergi?
-aku punye tempat idaman setakat ni sarawak,kedah dan singapore nak join jom..
*3pekara nak buat tahun ini??
-nak lepas lesen moto,sambung belajar kalau boleh ambik fotografi dan ....
*nak jadi siapa??
-.......
*apa yang perlu dilakukan??
-usaha,jujur,belajar dari kesilapan,jangan cepat mengalah,ubah sikap dan dengar cakap mak bapak
*pemikiran perniaga
-saya bos,melakukan apap saja untuk berjaya,untuk diri saya,lakukan untuk keluarga,yang terbaik dan sanggup melalui apa saja jua masalah
*sikap yang betul
-boleh di didik,tetapkan masa&visi,realisasikan,berfikir untuk seketika,percaya pada diri&usaha sendiri,jangan putus asa&sentiasa fokus,lakukan jangan hanya cakap,kota apa yang di kata,tunjuk penampilan yang profesional,hargai perjalanan&pengalaman,bersedia menghadapi risiko untuk membina empayar,lakukan yang terbaik setiap masa&jangan kata tidak boleh

*jujur pada diri sendiri
*belajar dari kesilapan dunia
*7keajaibpan dunia
*nak tinggal,tinggalkan ilmu
*jangan borak kosong
*cara pemikiran&sikap
*cara,impian&matlamat
*gune duit untuk buat duit lain

##sebenarnye apa yang aku tulis kat atas ni,di sampaikan oleh encik ainol fikri salah seorang jururunding masyarakat dan juga salah seorang jutawan berjaya,so kalau korang nak berjaya,cube ikut langkah2 ni*pastikan ada sekeping manila kad,dengan itu korang cube tampal kan gamba2 apa yang korang mahukan,tempat yang ingin di pergi,3pekara nak buat tahun ni,cara nye lagi,setiap kali korang bagun tidow korang target apa yang korang nak buat berpandukan manila kad yang korang dah buat di atas,siapa tahu 1hari hanya dengan sekeping manila kad korang dah capai hajat korang,dengan itu lagi tidak mustahil lah kalau korang pulak di iktiraf kan salah seoarang usahawan atau jutawan 1hari kelak,sebabnya korang mulakan dengan satu carta yang sangat cantik kedudukan nya,lagi 1 lukiskan binatang yang paling korang suke sekali,mane tahu itu semangat/membuat kan korang happy setiap kali korang bagun tidow.

##kecapi impian anda,
##kenal diri sendiri.

Friday, May 1, 2009

peLajaRan di TerusKan unTuk caPAi cita2


asalammualaikum??

bertarikh 13april2009,aku memulakan kursus aku di cheras kuala lumpur,kelas aku yang bermula dari hari isnin hingga ke hari jumaat bersama waktu tempatan 10am-5pm,yang disertai oleh 15 orang dari pelbagai watak dan tempat tinggal,aku,akim,adib,abrar,amirul,irfan dan faez datang nye dari rawang,wara'e,hazziq dan wildan datang nye dari selayang,uya dan unis dari bangi,haziq dan ridzwan dari negeri sembilan dan abang rafi dari klang.penerapan kami di dalam pelajaran telah di tempatkan di 7figure,pelbagai yang di terap dan ajar,supaya masa akan datang masyarat keliling dapat melihat anak melayu berjaya dan boleh di banggakan,melihat pada zaman sekarang tidak ramai anak muda yang berani menceburi bidang-bidang sedemikian yang tinggi cita-cita nya,melihat kepada kecenderungan anak muda pada masa kini yang banyak menghabiskan aktiviti yang tidak berfaedah seperti merempit di kota raya,melepak tanpa motif,menyamun tanpa arah dan menyusahkan emak bapak sesuka hati owh tidak!!!tidak mustahil lah satu hari nanti tanpa pengawasan ibu bapa dari awal anak-anak muda ini rosak,tanpa ilmu atau tunjuk ajar yang betul.melihat kan pada zaman kini sudah banyak tempat-tempat belajar boleh di daftarkan tidak mengikut umur atau bangsa,kita boleh pelajari apa yang kita mahukan.

aku dengan berbesar hati ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada kementerian belia dan sukan kerana telah menganjurkan progrem sedemikian rupa supaya anak-anak lepasan SPM seperti aku tidak membuang masa dengan sekali gus boleh terjerumus ke alam sosial yang kita patut hindarkan dari akar umbi,dan juga setinggi-tinggi penghargaan kepada cik khir ariffin dan juga staf-staf 7figure serta tetamu-tetamu yang terhormat kerana sudi memberi kami tunjuk ajar yang tidak putus-putus dan jemu tidak dilupakan juga kawan-kawan yang sanggup berkongsi pendapat dan kepandaian yang sedia ada.

setaip jasamu akan ku kenang,dengan setiap apa yang di ajar insaallah aku meng update kan,supaya aku lebih berjaya di masa akan datang,op's lupe pulak aku belajar kat 7figure 2 ambek kursus komputer bersama teman-teman ku yang baik hati lagi budiman cume kecoh sikit je..ok

wasalam.

Thursday, April 30, 2009

talifoOn nyawe siape??


##apa perasan korang,kalau henpon kesayangan korang yang selama ni korang rase die nyawe lah bagi korang hilang??memang menanggis kat situ jugak,mesti korang rase macam dunia ni gelap gulita,xpikir dah orang keliling ni,xmalu dah nak meraung kat situ gak,bagi yang berakal xbuat lah yeh..mesti tahan dulu,sampai satu port semua di lepaskan *maki hamun xyah cakap la,*bukan takat air mata darah,air hidung pun dah leleh,2belum campur *sumpah seranah kat sape yang cilok henpon 2,apa lah nak jadi keje halal ade xnak keje,yang haram 2jugak di ikut buat apa??ni lah manusia,xpenah nak b'syukur!!!

#yang kita ni plak jangan lah alpa sangat,dah tau kan,kat mana2 tempat sekarang dah banyak di ingatkan*berhati-hati dengan si penyeluk saku*dah tahu bende paling b'harge 2 jaga2 lah,simpan dalam perut len kali.simpan lah kat tempat yang selamat,dalam poket slua belah depan ke,xpun kalau letak dalam beg tangan,kepit beg 2.

#yang suka sangat buat keje tak b'pahale ni,udah-udah lah 2,xdapat ape pun,korang ciplak henpon orang,pastu korang jual,duit hasil jualan 2 plak g belanje makwe,xke pekare bodoh name nye,tak pun bagi korang buat keje macam ni satu kepuasan,kalau tak buat kire boleh nazak lah kan,sape2 yang rase die ade hubungan dengan sesiape yang bersikap demikian,nasihat kan lah,kite di aja untuk menegur dengan banyak cara,salah satu nye bertutur bicara secara lembut.

*renung-renungkan dan selamat beramal*

Monday, April 27, 2009

politik..




kegembiraan aku mndapat seorang kawan yg aktif di dalam isu politik,
yg b'nme muhd adib,yang tnggal d satu kawasan taman tun teja rawang,
beliau yg masih muda remaja yg b'usia 18tahun lepasan SPM telah mngikuti isu2 politik
smnjak dari bangku sekolah rendah ketika umur beliau baru brusia 11tahun.

beliau juga b'cita2 ingin mnjadi seorang ahli politik d mase akan datang,an
semenjak dari bangku sekolah lagi beliau telah pun menghafal nama2 yang b'kaitan dengan politik,beliau juga yang aktif dalam BELIA cawangan TAMAN TUN TEJA RAWANG,

sila layari laman web beliau di:
tansriadib.blogspot.com

Saturday, April 25, 2009

cedih jew


cedih je...arini 26april09 dah nak kne blik cheras sok ad klas,blum smpat abis mnje ngan mak..kne la tnggu kamis mnggu dpan la nak blik rwg..lme skit cuti 3ari je..nak jmpe ayong ag kakak angkat ksygn,lme xjmpe nak dkat sblan da,smlm ari jd farah adik ayong,ak bli kan kek banana coklat ngan arep,tp 2 kek len hahaha...
pukul bpe lah ak nak blik ni,ikutkan ati xnok blik la..tp kan ngah mnuntut ni,nnti cik khir maroh..yelah slagi idup bek timba ilmu..sok klau dah jd myat idup timba lah ap pun msti xmsuk nye,psl blaja..makin ari mkin siok,tp 2lah lambat pikap aa bos,bnyk maen..pastu bnyak suare lagi aa bleerr+sengal2 ubi skit,blaja rmai2 best ag pas skol..mcm skang ni,pasni sure xjmpe dah mcm ni,kenangan ni mcm kem PLKN,sangat sedih...aku pun tnggal ag bpe mnggu je nak abiskan kursus aku ni,dah boleh kire dah tp bek xyah kire nnti rse lame gilee..ok dah.

Friday, April 24, 2009

tq my dear farah

korang tau ap e2 erti sahabat??
arini aku blaja 2 pkare baru,
2 2 tntnag sahabat..

1:jam5.05pm jumaat
slalu nye time mcm ni kitorang smue2 budak yg kusus 2 dah blik dah,
d sbbkan arini jumaat,owh smlm aa skang dah kul1.19am sabtu,jumaat adelah ari blik rawang,
yelah ujung mnggu kan blik la..nak blik ari2 mati lah beb..dah aa xkye kayap ag ade aa..
aku ni sabar lah lagi tnggu si budak irfan gan akim..jam kat tngan dah 5.30pm..dorg bleh dudok ag,
yg ak ni dah mndar mndir mcm senget skit aa,yg si irfan bantai ag mepek2 ngan internet die,ms la..
ya allah sabar je aa,si akim..main game..dah nak pkul 6.00pm bru gerak blik,aku mndar mandir td sbb tkut tmbung ngan org blik kije..sesak nnti..

kitorang pun gerak lah blik,jlan lah gedek2 anak itik 3org sahabat,ke lrt maluri menghale tasek selatan,korang nak tau...pekare plng mlucukan..2kali slah naek tren..naik tmpat yg sme..turun pun tmpat yg sme..adowh..sengal2..last2 smpai tasek kul 6lebih tren ke rwg kul 7.00 nazak aku kat situ,dlm tre plak..mcm2 bau ade..
yg xthan 2 bau petai jgn men gile korg..ok n smpai rwg kul 8.05pm mcm 2la..


2:12.ooam sabtu
pertolongan kawan yg baru b'knlan xsmpai 3bulan d PLKN,p'tlngan yg d bri dngan sklip mte,
tnpe m'bri alasan dan penanguhan mse yg lme..b'bndingkan ngan budak2 kat atas td..
mngkin gak alsan nye..dah kwan dr kcik..xbleh jgak..

macam ni jelah moralnye:
bia orang tnggu kite,jangan kite tnggu orng atau sebaliknye,
dan ingat lah mase tu emas,mase x boleh diputar mlainkan ulangi pnglaman,
xde kenemengene pun..

renung2kan dan slamat b'amal

Thursday, April 23, 2009

perebotan laptop

yahooo..
best2 kelegaan mlanda..
smue bebudak laki dah blah g smbhyg jumaat..
d mne lokasi mreka xnak ambek port..
buang mse ak...
hemohemohemo

dr td ak tnggu mse ni..
yeaaa ak lah..
ak aa,spe ag..

pas dftar blog kje ak tngkap gmba budak2 ni ilang kan bosan..
prot pun b'kroncong..
tnggal kami 3 gugurl....
uya..unis..anis(aku)

pljaran arini,
kami d tgaskan stiap syarikat m'bna 1 web..
xpyah bnyak2..brat nak pikul..

wah blaja mcm nak jd usahawan b'jye ni..
amin...
ad jgak anak mlayu zman skang ni nak b'jya..
niat ad bgus bha

baru tahu doww

harini jumaat b'smaan 24hb,
ak bru tahu psl nak bt blogg ni korang tau,
kcian ak..
ak blaja bt blog ni pun kat tmpat kusus ak,
kat 7figure cheras,
atas bantuan cik mat n kak nora..


dah dah..
xbleh taip lebeyh2..
kne brebut laptop..
ngan aziq n mirul bdak busyok..

muahahahaha..