BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, January 28, 2010

ORANG PUTIH SAY&ORANG HITAM KATA

sebok lah bebudak ni..
orang bersembang die,nak jugak bersembang..
cerita punya sembang,
tiba-tiba terkeluar lah topik anak-anak,
si kak ieyla cerita pasal karenah anak nya yang sesuka hati nak buat apa,
aku pun,
dan tiba giliran nabila,
cerita yang agak menarik dan terbahak jugak,
bergini cerita nya,

pada suatu pagi,
si ibu memandikan si anak yang berusia lingkungan 7-8tahun,
si ibu berkata pada si anak,
dalam pelat kedah,
si ibu:"adik kalau nak tau,ayaq ni orang putih panggil water"
kata si ibu menerangkan pada si anak sambil dimandikan,
si anak:"owh water,"
dan
si anak:"abis tu ibu,kalau orang putih panggil water,orang hitam panggil apa??"
dalam terkedu dan agak terkerjut mendengar soalan yang di aju kan oleh si anak,
si ibu terus memandikan lalu mendiamkan diri tanpa sebarang jawapan..
sebab memang xde jawapan pun


=soalan??
kalau orang putih panggil air itu water,
orang hitam panggil water itu apa??

by me

Saturday, January 23, 2010

perangai gila bebudak sekolah

apalah masalah bebudak zaman sekarang ni,
lagi-lagi junior kita,
dah lah tu,gaduh bende kecik,
di besar-besarkan,
dan di hebat-hebatkan,
hebat sungguh korang ni,
hebat si perempuan hebat lagi si lelaki yang macam perempuan gamaknya,
dulu kawan sampai mati kononnya,
sekarang pasal sebiji telur,sanggup berbunuh-bunuhan,
samurai lah,longkang lah,ayat apa lagi yang tak keluar dari mulut korang,
gak mengerikan aku,
woiii bebudak jangan lah sampai di gelar tempat kita ni,
tempat tidak selamat!!!
yang nak berperang beriya-iya tu kenapa???
konfom ke korang dapat pegang tempat yang sedia ada???
bawak-bawak lah taubat wahai junior ku...
tidak dapat pahala,tapi dapat dosa,
itu yang korang nak ke?
penat je korang gaduh,
sebab nye bukan dapat apa,
lagi sakit hati adalah,
so kepada si mulut mulut puaka,
puaka lagi mulut aku,
rasanya lah,
jangan layan mereka!!!
kan masing-masing kan dah besar,
tak malu ke?
nak orang panggil kita,
op's korang bebudak terencat??
buat kene gelak aje.

Friday, January 22, 2010

PEREMPUAN GILA

geramnye aku,
ceritanya begini,
3hari yang dah berlalu aku bekerja di dalam satu kedai yang agak best sebabnya kedai tu jual baju kurung yang sudah pun siap di jahit,dan harga yang berpatutan,
tetapi apa yang membuatkan aku sakit sangat hati dan rasa macam nak tarik je tudung si perempuan gila adalah,
apabila si perempuan gila mula berbicara,
aku dah start geram dah ni,
korang bayang kan lah,
"bayangkan"
masuk kerja pukul9.30am balik 10.30pm,
biasalah nama pun kerja,
tapi bila start je kedai tu bukak,
wah mulut si perempuan gila pun lancnag berkata-kata,
seronok mengata orang yang lalu lalang di hadapan kedai,
ya allah,
sorang dua aku boleh terima lagi chorr,
ni kalau 10 orang yang lalu,
10 10 lah die nak mengutuk mengata,
dah berdosa dah aku ni,
klau xde sapa sapa yang boleh di jadikan sasaran mulut puaka,
habis tiba tiba oarng kampung pulak yang di jadikan bahan bualan,
nak mam*** dah si perempuan gila ni,
sampai kan satu hari tu,
mulut die berceloteh sama hebat dengan si murai gamaknya,
dasyat.
sampai aku nak nagis lah satu hari tu,
last sekali keputusan aku,
aku berhenti,
walaupun keje kat situ ok,tapi kalau aku tunggu aku pun sama je buat dose.
*moralnya:kerja cara halal,bukan mulut dan tangan sama hebat.

Friday, January 15, 2010

lame gila

asalammualaikum???
lamanya aku xupdate blogg ni,
dah macam-macam jadi kat aku dan korang kan?
mesti punya,
arini aku nak share 2 3 perkara dan story,
pertama,
masuk je awal tahun kita ramai-ramai sambut hari lahir afiq dan ariff
yang ke 14tahun dan 24tahun
dah tua dah bebudak ni..
hahaha
kedua,
sakit???
mula-mula aku demam,
pastu melarat sakit sikit 2 aku je yang tahu dan ada segelintir nye ah,
lepas elok yang itu
yang ini pulak mai,
badan ku panas dan sitiuasi sangat tidak selesa,
mata aku sakit..
aku garu-garu
oiwh sakit!!!
rupa nye naik ketumbit
lagilah terbatas pergerakan aku
sebab mata aku cemer&sepet sebelah
gila sangat kelakar,
tapi bukan lah ketumbit biasa,
beberapa jam selepas itu ketumbit menjadi nanah,
bila aku picit wau..
sakit lah sengal,
agak beberapa hari juga lah,
aku menahan sakit,
bila aku rasa macam nak pergi berjumpa doktor,
esok paginya,
ketumbit dah pun pecah dah surut,
dan ini,
badan aku agak panas dan pergerakan aku malas macam selalu,
mulut aku sakit,
rupanya ada ulse,
dan semalam,
tolong kakak aku bekerja di ofis skyneet,
tapi di transfer ke perodua untuk apa-apa ntah,
aku pun ikut je sepupu ku,
yang sama kerja dengan kakak aku,
buat punye buat kerja sampai siap dan berjaya,
tapi malang kakiku pula cedera,
tersangkut kat barang-barang perodua yang satunya seberat 20kg.
the end