BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Friday, July 24, 2009

hari ini hari mental


ini abang aku
ariff
23tahun
muke sengal
owh
bukan bukan
die teruja
sebab dapat belon yang kat leher die 2
love+flower=aku yang punye
belon 2 aku dapat time ada
pameran kat PWTC
tempoh hari
aku ciplak kat kedai sebelah


tapi


simpan dalam kereta
2hari lepas tu
baru dapat balik


ohohoho


Wednesday, July 22, 2009

STUDIO

ni kami sangat happy dan gedik
hahaha
ni aku ngan abang aku atas aku
name ariff
time ni
aku tak lepas kan peluang yang ada
apa lagi penyebok terhebat lah
sebelah aku 2 ayong
buah hati aku
ngahngahngah
ini lah abang aku yang sulong dan isteri
time mereka tengah bergamba kat shah alam

huh studio hilang...
hahahaa

happy+smart=rindu

nilah hari pertama aku ayong n arep
jogg
kalau korang perasan
kat belakang aku tu
boleh nampak menara
KLCC n KL TOWER
yang ni konon nye kepenatan
poyo je
die kate die nak jadi monkey
hahahaha
time ni kita orang mahu pulang sudah bah
tapi naik mendealah ni dulu
konon-kononye boleh sampai rawang lah
hahahaha
mimpi je
yang belakang aku tu
die letak tangan kat atas bahu aku
sebab die xnampak muke aku macam mane
dah lah penat
beban tangan die lagi
adowh!!!
hari yang paling best
time ni hari kedua
kami jogg
dekat taman layang-layang kepong

Monday, July 13, 2009

celik untuk mkan

mak lapo,
mak lapo lah mak,
ape nye??
mak mak,
ter emak emak,
makanan kat dapo kan,
tak kan mak nak suapkan,

itulah aku,
asal celik je biji mate aku ni,
makan,
kalau aku dapat makan kang plak,
tak reti nak STOP,
kalau tak makan kan,
sikit pun aku tak jamah,

..TAPI..

kalau sardin,
ye aku laju..
zO,Om
memang licin pinggan,
lagi bertambah- tambah nasi aku tambah,
selera badak,

nilah semenjak 2 menjak 3 menjak ni hah plak,
amboi mak selera macam orang kaye,
ade je makanan yang nak aku makan,
yang best 2,
lepas makan,
makan lagi,

ni ade satu story,
al-kisah nye,
tadilah kan,
pergi lah kua,
g makan,
sebelum makan,
pusing-pusing,
meraban-raban jap dalam komplek tu hah,
pastu aku nampak penimbang berat badan,

WOO..
gile,
51.16kg
hakhakhak..
xpercaya aku,
sebab nye aku ni macam ni je,
O
/\
/\

TAPI,
berat badan melampau lampau,
TIPU,
punye mesin.

harapan hampa

bagun-bagun,
anis nak ikot x??
'xmolah mak,ngantok,yang laen pergi ke???'
'huh abang pun baru je balik,'
ZZzzzz...
'anis bagun bagun,cepat siap..'
'xnak pergi lah abah,'
'cepat lah siap'
Zzz..
'humm..'
'kejap kejap,'
'cepat abah bagi 10minit je karang lambat pulak sampai rumah pakteh,'
'jauh kat banting mau pukul 12 karang sampai,'
'kejap lah.'
adoi mengantuk nye lah mata ni ha,
mane x nye malam tadi bantai tidow pukul 3pagi,
sabtu 9.40am,
lokasi rawang-banting,
acara perkhawinan 2pupu kupu-kupu,
sesampai je lokasi,
aku lapa,
aku pun senduk ah nasi minyak,
wangi nye,
tapi xbest sebab sikit tawar,
banyak komplin lak,
makanan rasmi aku,
kalau hadiri rumah2 pengantin,
mesti nasi minyak+ayam masak merah/rempah=air sedap,
itu je lah,
sejak aku azali,
sampai umur aku dah 18tahun,
asal rumah kenduri je,
itu je pun lauk yang aku selalu jumpe kat umah kenduri,
lepas makan,
kereta kelisa pak aku,
waja mak andak aku,
van nisan mak ngah aku,
lokasi seterusnya,
...pantai...
ape nama pantai tu pun aku xingat,
halal je lah,
peah happy dah gile-gile punye happy dalam kereta ni,
sebelum sampai pantai,
melawat makam raja selangor,
di atas bukit jugra,
perjalanan di terus kan,
sampai je destinasi...
huh...
pasir,
"air surut mak"
lambat lagi air pasang,
sedih je..
punye lah beriye-iye+berkoba-koba=hampe belaka
aku berjalan je lah ke tengah laut,air surut kan..
tapi di sebab kan agin meniup dengan girang nye,
xdapat mandi pun xpelah,
dapat dengan siulan angin pantai pun jadilah.

Friday, July 10, 2009

sebab kau memang seorang yang sengal

apa ni,
duduk rumah,
kene marah,
keluar pown,
kene marah,
tidow pown kene marah,
ai semua nye kene marah...
owh tidak.
boleh mati kene marah aku,
kalau macam nih.
harini macam biasa lah,
4low abang aku g koje..
sebab aku memang xde keje nak di buat,
kalau ade pown aku xnak buat,
sebab aku memang bukan seorang yang suke di pakse,
membuat sesatu keje..
wuuuuuu...
wangi nye bau wangi lah..
sengal!!!
dalam ofis kan,
semua bau ade..
kentot???
proot proot,
haha..

Wednesday, July 8, 2009

pemberian kamOo


7.7.09
semalm aku 4low abang aku,
lepak ngan abang aku lagi sorang,
pastu lepak je kat ofis abang aku,
dah macam kompeni adik beradik aje,
adowh!!!
pastu lepak je..
sebab xgadoh ape dah..
kat cini sorang satu pc meay..
hahaha...
aku layan je lah pc ni..
ym
blogg
myspace
friendster
.....
abang aku ngan keje die...
abang aku yang sorang lagi pown same lah...
aku umm merapu2 lah sorang2 kat sini,
balik semalam pown lambat kul 1.15a.m,
baru sampai rumah ku,
dengan hujan nye..
cejuk-cejuk

pastu ni hah,
aku nak ceritew ni,
semalam ade kawan sorang 2 bagi aku ni,
hadiah hari jadi,
memang lah nampak macam biase je kowt

Tuesday, July 7, 2009

kfc,kayap dan semene-mene



owh...gile ah,hari2 sebelum ni sangat bosan...
dah elok keje kfc berenti,
xtahan ngan prangai manager,
konon nye...
biasa ja bhaaa..
pastu dah lah xkaye,
kayap ag adelah..
etOon2,
mak dah bising sebab semua yang di buat,
satu pown x menjadi..
sape punye prangai???
akulah,
sape ag..
sebelum berenti kfc,
ramai yang xbagi..
pastu dah dok ari2 dtg mengakaji kfc ape nak jadi,
ramai jgak staff yang brenti..
ade yang bergadoh..
sampai nak berbunuh2 nasib xmati..
hihihi...
nak msuk kje balik pown tnggu manager 2 cabot lari...
klau x aku jgak yang kene nanti..
klau die sampai hati..
klau x,
laen jadinye..


nak crite banyak lagi ni,
tapi kang makin lame,
makin menjadi lak,
berapi2

so sampai sini je lah,
nnti sambung laen kali.

18xL 06.07.1991

wooo...
dah besar dah aku rupenye..
gile aa..umur je besar kowt..prangai macam ni gak..kalah uya anak buah aku..hahaha..
kawan2 aku semua dah g blajar..ade yang jauh2 di sana sini..
ade yang kat ujung dunia tempat jin bertendang uii mak ai...
tinggal lah aku,qamarol n syamira aje lagi kat rawang yang baru nak up ni hah..

dah lame sangat rase nye x bukak pc..
mmng sangat lame..
banyak crite nak story tapi 2 lah dia nye...
aku pown dah lpe..

...............................................................................................................................................................................

aku rindu gile kat kawan2 tadika aku,
kawan skolah rendah aku,
kawan skolah mnenggah aku,
kawan PLKN aku,
kawan kursus aku,
kawan kerja aku,
kawan lepak aku..
kawan aku dalam perot mak aku..kowt lah..
semua yang aku kenal n jumpe....

yelah aku kan suke kawan ngan orang..
dari aku ngaroOt banyak2 agi ,,
aku out lu..

Sunday, July 5, 2009

Selamat Menjadi-jadi

Buat Adindaku Eton yang akan menjadi-jadi (6th July). Selamat menjadi-jadi.
Jangan nakal sangat.

Kami berdua (bertiga) mendoakan kamu menjadi insan berguna kepada agama, ibu-bapa, bangsa dan negara.