BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, November 8, 2010

terlajak tidur lah cik badak

bertapa penat nye lah badan,
bertapa sengal nye lah urat-urat,
ya allah...
baru aku tahu macam nilah rasanya penat,
bila nak cari duit,
semalam 8hb.nov.10
masih di dalam musim perayaan deepavali..
dan macam biaselah..
staff2 kat city-link rawang akan buat perangai yang aku sendiri tak gemari
(pentingkan diri)
pandai cakap orang lain,
tapi didri sendiri pun buat,,
esok esok lusa aku pun buat perkara yang sama,
dah tahu tak dapat cuti,
datang lah kerja,
tak delah kami terkuntang kanting 2orang kat ofis ni hah...
kecian cik aiziz..
kene bawak lori,
kesian kak lang,siapkan kerja korang kerja kak lang tak siap2..
aku macam biase lah kalau boleh lori 2 pun aku nak bawak..
dah lah semalam aku kene bagun awal g kerja punya pasal,
balik pulak naik bas..
kat ofis pun aku dah penat,,
sampai je depan aku pun apelah lagi,,
menapak lah menyedarkan diri..
macam mane nak hidup susah,
samapi je rumah punye lah kebuluq,
petang semalam pun aku makan lambat kul 5pm..
power perot aku..
hahahaha..
sesampai je rumah,
memang langkah kanan,
emak baru je lepas masak meggie,
meggie pun meggie lah...
duduk jap..
rest rest kan body..
lepas magrib je..
ape lagi,
asalammualallaikum lah,
memang tak sedar ape dah,
cik ameerul kejutkan pun tak berkesan ape-ape kat aku,
mesti ameerul bengang kan,
sedar2 je pukul 1a.m,
tapi time aku sedar 2 aku dah mula lapar,
kalau tak,selamat sampai pagi,
aku pun bagun lah g dapor tengok arep ade kat dapor,
oder je..
nasi goreng 1,
pas tu aku siap2 kan lah barang aku nak g kerja..
pastu makanan aku pesan pun sampai..
(tak lah manjew yang di sangkakan)
aku sambung tidur balik kul 3a.m
harini ofis dalam keadaan yang tidak stabil lagi..
mati aku mati
:(
pagi tadi aku bagun kul 9a.m,
uish memang g kerja lambat lah kan..

0 comments: